Unikt

sommer

i praksis

og bærekraftige
Grønne, innovative

Bli med på eventyret grønne, bærekraftige, innovative sommerjobber 2025

Brenner du for bærekraftig utvikling og innovasjon, og kunne tenkt deg en faglig utfordrende sommerjobb hvor du får jobbet med en reell problemstilling sammen med andre høyt motiverte og kompetente studenter i et tverrfaglig team? Er du åpen for å bruke kompetansen din i grensesnittet mellom F&U, næringsliv og offentlige aktører for å skape et prosjekt med varig verdi for samfunnet? Ønsker du å bidra til at Kunstig Intelligens tas i bruk for å skape bærekraftig vekst, og forme en prosess som knytter teknologi og samfunn sammen på nye, innovative måter? Da håper vi å høre fra deg for å ta del i årets Team for å løse dette oppdraget!

Nexans Rognan tilbyr i samarbeid med Dragefossen AS, Saltdal Kommune og forskningsprosjektet INDIGO «Grønne, innovative og bærekraftige sommerjobber» i Saltdal.

Scroll videre
for mer

Mer om Grønne, innovative og bærekraftige sommerjobber:  Et oppdragsfokusert, tverrfaglig program.

Sommerjobbprogrammet i Saltdal organiseres for 5. året på rad, og er et samarbeide mellom lokale aktører innen næringsliv og kommune, samt regionale og nasjonale F&U miljøer. Oppgavene endres fra år til år, men er fokusert rundt en tverrfalig samfunnsutfordring for å øke innovasjonen og fremme bærekraftig utvikling i Saltdal og regionen. Gjennom programmet vil studentene få tett faglig oppfølging fra mentorer innen F&U, og også få møte lokale næringslivsledere, offentlig ledelse og mange lokale krefter både på jobb og i fritida.

Vi søker etter engasjerte studenter primært fra 4. året på Mastergradnivå med ulik faglig bakgrunn. Vi ønsker å sette sammen en gruppe med ulik spisskompetanse, f.eks. innen økonomi, elkraft, miljø, energi, innovasjon, prosessteknologi og digitalisering. Studentene skal jobbe tett sammen med industri, regionale myndigheter, forskningsmiljøene og nasjonale innovasjonsprogrammer for å bidra til nyskapende idéer, kunnskap, teknologi og økonomiske modeller som grunnlag for at en mer bærekraftig og sirkulær økonomi kan la seg realisere.

Saltdal er en industrikommune lokalisert midt mellom Bodø og Mo i Rana, med hjørnesteinsbedrifter innen elektrifisering, det grønne skiftet og produksjon av bl.a. fiberoptiske kabelsystemer for global kommunikasjonsinfrastruktur. Saltdal kommune har en tydelig satsning på entreprenørskap og næringsutvikling, og sammen ønsker bedrifter og kommune å identifisere nye muligheter til bærekraftig utvikling i regionen. Studentprosjektene i Saltdal vil ha en tett knytning og høy synlighet mot både politiske beslutningstakere og næringslivsledere, og gir en unik mulighet til å bidra til, og forstå, problemstillinger og muligheter innen bærekraftig utvikling i regionen.

Send søknad
Grip muligheten

Årets oppdrag for Grønne, innovative og bærekraftige sommerjobber i Saltdal

I 2025 tilbys det fire sommerjobbstillinger for Mastergradsstudenter med tverrfaglig bakgrunn som settes sammen i et prosjektteam.

I årets program får studentene utfordringen med å videreutvikle forretningsplanen for å opprette et F&U og Innovasjonssenter i Saltdal, som ble konseptuelt definert i Sommerjobbprogrammet 2023. Det ble da identifisert muligheter inn mot ulike deler av næringsliv og offentlig forvaltning, med Kunstig Intelligens som fellesnevner og plattformteknologi som på tvers av bransjene har stort potensiale. Målet med årets program er å konkretisere forretningsplanen ytterligere med prosjekter og aktører, og viktige elementer innen både teknologimuligheter og samfunnsansvar, slik at det legges et grunnlag for etablering av et slikt senter som kan være en motor for bærekraftig vekst.

INDIGO fellesskapet: høyt faglig nivå og samarbeid og nettverksbygging med andre Team i regionen

Sommerjobbprogrammet vil i 2025 være tett knyttet til INDIGO prosjektet. INDIGO er et forskningsprosjekt som ledes av Nord Universitet, og som har som formål å gi næringslivet økt tilgang på relevant kunnskap og forskning som styrker grønn innovasjon og omstilling. INDIGO stiller med veiledere og organiserer samlinger med sommerjobbstudenter hos andre bedrifter som deltar i INDIGO slik at det skapes et faglig og sosialt nettverk.

Studentene vil ha en felles oppstartssamling i juni før de starter på selve oppgavene. Prosjektarbeidet vil gå over ca 8 uker, med oppstart medio juni.

Oppgavetekstene vil være åpne for noe tolkning, og basert på møter med samarbeidspartnerne i sommerjobbprogrammet skal studentene selv fortolke og spisse oppgaven for å få frem verdiskapningspotensialet og en forretningsplan for etablering av F&U og Innovasjonssenteret.

Studentene kan bo gratis sammen i eget, fullt utstyrt hus. I tillegg har studentene tilgang til El-bil for hele sommerjobbperioden.

Oppfølging: Dedikerte veiledere fra Bedrifter, Saltdal Kommune, INDIGO for de ulike delene av prosjektet.

Kontaktpersoner:

Anja Weissbach (anja.weissbach@nexans.com), Nexans (Rognan)
Catia Dias Ruivo (catia@dragefossen.no); Dragefossen
Rafi Khajeh (rafi@saltdalutvikling.no); Saltdal Utvikling

Søknadsfrist

29.februar

29.februar 2025: Meld din interesse


Meld din interesse allerede nå! Vi vil sende deg en direkte lenke til søknadsportalen så snart den er klar for bruk. Dette gir deg en fordel i søknadsprosessen og muligheten til å sikre din plass i prosjektet.

Lengde

juni-august

Medio juni: Kick-off med hele gruppa og aktuelle representanter og veiledere fra INDIGO. Juni-august. Arbeid med oppgavene.

Ca 10. august 2025: Seminar/Mini-konferanse med presentasjon av resultater fra sommerjobben for alle relevante aktører/samarbeidspartnere m.fl.

Utforsk og lær i praksis
Lær mer om samfunnsutvikling


Lær mer om forretning

Lær mer om markedsføring


Lær mer om innovasjon

Lær mer om teamarbeid

Lær mer om offentlig arbeid

Vi har svarene på dine spørsmål

Hvordan er oppfølgingen og støtten for sommerjobbstudentene?

Vi tilbyr dedikerte veiledere fra bedrifter, Saltdal kommune og INDIGO for de ulike delene av prosjektet. Studentene vil ha regelmessig oppfølging og støtte gjennom hele sommerjobbperioden for å sikre en positiv opplevelse og god ytelse.

Hva er kvalifikasjonene som kreves for sommerjobbene?

Kvalifikasjonene kan variere avhengig av stillingen, men generelt ser vi etter engasjerte studenter primært fra 4. året på mastergradsnivå med tverrfaglig bakgrunn. Se nøye på stillingsannonsen for spesifikke krav og ferdigheter.

Er sommerjobbene betalte?

Ja, sommerjobbene våre er lønnet. Vi tilbyr konkurransedyktig lønn i tråd med gjeldende lønnssatser og bransjestandarder.

Hvordan er arbeidstidene for sommerjobbene?

Arbeidstidene varierer avhengig av stillingen og prosjektets krav. De blir klart kommunisert under ansettelsesprosessen, og vi streber etter å tilby fleksible arbeidstidsordninger når det er mulig.

Want to learn how to build websites like this?
Årets sommerjobb program er fylt opp og er i gang.
Søk nå